Képviselőfánk
www.Meglepetes.hu 2006.07.12. 13:55
Hmmm...
Hozzávalók: A tésztához: 10 dkg vaj 1 dl víz 10 dkg liszt 3 tojás csipetnyi só, csipetnyi cukor A krémhez: 5 dl tej 3 tojás 15 dkg kristálycukor 7 dkg vaníliás krémpor 1 csomag vaníliás cukor 3 dl tejszín
Elkészítés: 1. A felolvasztott vajat és a vizet összekeverjük, beletesszük a sót és a cukrot, majd forrásig főzzük. 2. Ekkor beleöntjük a lisztet, és kis lángon folyamatosan addig kevergetjük, amíg egynemű nem lesz a tészta, és el nem válik az edény falától. 3. Levesszük a tűzről, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és habverővel egyneművé dolgozzuk. 4. Habzsákba töltjük a tésztát, egyforma adagokat nyomunk belőle a kivajazott tepsire, megspricceljük vízzel, és 190–200 ºC-os sütőben az adagok nagyságától függően 20–30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és ha kihűlt, levágjuk a fánkok kalapját. 5. A krémport és a tojások sárgáját kevés tejjel elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk a cukor felével és a vaníliás cukorral. Ha felforrt, hozzáadjuk a krémporos keveréket, és folyamatosan kevergetve megfőzzük a krémet. Ha elkészült, még melegen hozzáadjuk a cukorral habbá vert tojásfehérjét, majd fellazítjuk, és melegen a képviselő fánk aljába töltjük. Lehűtjük, és tejszínhabbal tálaljuk.
|